Ακμάζει το παραεμπόριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ακμάζει το παραεμπόριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 5156/26.01.2010

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει το παραεμπόριο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Η αρμόδια για το θέμα Δημοτική Αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων που προκαλούν οι παράνομοι μικροπωλητές. Πρωτοφανή είναι τα φαινόμενα προπηλάκισης, ακόμα και ξυλοδαρμών και έτσι η ανάγκη για την λήψη μέτρων είναι επιτακτική.

Άμεση είναι η ανάγκη εξεύρεση λύσης, καθώς πλήττεται η λειτουργία της αγοράς από την παράνομη πώληση εμπορευμάτων. Όσο δεν αναζητείται λύση για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, τόσο το πρόβλημα θα γιγαντώνεται με ολέθριες συνέπειες για τις επιχειρήσεις του κέντρου της Θεσσαλονίκης και τον εμπορικό κόσμο γενικότερα. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην πάταξη του παραεμπορίου με την λήψη δραστικών και άμεσων μέτρων, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο που μαστίζει τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

 

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβει ώστε να παταχθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης;

- Είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργού ο χαρακτηρισμός της παράνομης πώλησης εμπορευμάτων ως πλημμέλημα με τις αντίστοιχες κυρώσεις;

 

Απάντηση Υπουργείου